Koop een Stanley Beer Pint, krijg een rondje van en voor de (goede) zaak en bouw zo tegelijkertijd mee aan de toekomst. Een betere reden voor een samenwerking met Bird Brewery hebben we niet.
Bird Brewery is een van de leukste biermerken van Nederland. Niet alleen omdat de bedreven brouwers de lekkerste ipa’s, saisons en amber ales uit hun mouw schudden. Niet alleen omdat dat assortiment gepaard gaat met koddige kwinkslagnamen (Apres Kievit! Vink Heerlijk! Nognietnaar Huismus! en Nog Eendje!) en funky flessenlabels. Maar ook gewoon omdat de oprichters overduidelijk zorg dragen voor onze vaderlandse natuur; en dan met name al wat vliegt, tjilpt of fladdert.
Zo plant het bedrijf voor elke 100 liter gebrouwen bier 1 boom (de teller staat inmiddels op 132.408 geplante bomen), doneren ze 6 liter water aan Made Blue voor elke liter bier (11.385.200 liter op de teller), hebben ze speciaal voor kinderen een Birdroute uitgezet in het Diemerbos zodat zij op speelse wijze kennis kunnen maken met vogels, én organiseren ze ieder jaar het Festivalk waar alles waar Bird voor staat samenkomt. Bier moet je echter vooral drinken en dat kun je in het Diemerbos en in Kwintelooijen waar een House of Bird staat en waar iedereen naar binnen kan fladderen.
Trash Barriers
Nieuw voor Bird is de samenwerking met Club Kakatua , een goed doel ontstaan uit de noodzaak voor tastbare projecten waarmee we onze planeet groener en gezonder maken. Een van de projecten waarvoor deze club zich inzet is het bouwen van de zogenaamde Trash Barriers in Indonesië die moet voorkomen dat duizenden kilo’s plastic afval, die hier in de rivieren belanden, uiteindelijk in de oceaan terechtkomen. Een middelgrote barrier kan zo’n 20 ton afval tegenhouden.
‘Ja, de plastic kraan moet dicht maar de troep die al is gemaakt moet ook opgeruimd worden’, is de overtuiging. Dus wil Club Kakatua zoveel mogelijk barriers bouwen. En dat kost geld. Een nieuwe bouwen, installeren en een jaar lang onderhouden kost 4500 euro.
Kaketoekomst
Club Kakatua en de Bird Brewery sloegen de vleugels ineen en zo ontstond het nieuwste biertje, de Kaketoekomst, een volle Dubbel Weizen (7,4%) met een flinke dosis hop, die in een gelimiteerde oplage (15.000 blikjes) is gebrouwen. Van elk verkocht biertje gaat er € 0,30 naar het project.
Salt bouwt graag mee aan deze toekomst. Bij een avontuurlijk biertje hoort echter ook een avontuurlijke drinkbeker. Eentje die je ook altijd mee kunt nemen voor onderweg. Geen gedoe met plastic of breekbaar glas, en bier drinken uit je kampeermok is sowieso een no-go. Met de Adventure Beer Pint van het Amerikaanse outdoormerk Stanley drink je geheel in stijl.
Jij koopt de pint, wij betalen het bier en samen doneren we € 1,50 per verkochte set. Dat is wat een goed team voor elkaar krijgt! Dank voor je hulp.